4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 113, 114, 115, 116, 117 “Çalışmak” Şiiri Etkinlik Cevapları

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 113, 114, 115, 116, 117 “Çalışmak” Şiiri Etkinlik Cevapları

113. Sayfa

1. ETKİNLİK

Anahtar kelimelerden birini seçiniz. Bu kelimenin size çağrıştırdıklarıyla ilgili bir resim yapınız.

Cevap:

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelime gruplarının anlamları, hangi cümlede açıklanmıştır? Kelime gruplarını noktalı yerlere yazarak bulunuz.

Cevap:

114. Sayfa

3. ETKİNLİK

a. İkinci soruda anlamlarını bulduğunuz kelime gruplarını birer cümlede kullanınız. Cümlelerinizi verilen bölümlere yazınız.

Cevap:

 

b. Noktalı yerlere yukarıdaki cümlelerin içinde geçtiği kısa bir paragraf yazınız.

Cevap:

Arkadaşlarımla birlikte yapacağımız ahşap ağaç evden alnımızın akıyla çıkmamız gerek.Bu işi yaparken her türlü güçlüğe de göğüs germek gerekir.Ev bitince gönlü rahat şekilde oynayabiliriz.

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümleleri “Çalışmak” şiirinin konusunu ve ana duygusunu yazarak tamamlayınız.

Cevap:

Çalışmak şiirinde çalışmanın güzelliği ve önemi konusu anlatılmıştır.

Çalışmak insana mutluluk ve başarı getirir Çalışmak şiirinin ana duygusudur.

115. Sayfa

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki fotoğrafları inceleyiniz. Çalışanların görüntüsünden yola çıkarak nasıl bir çalışma ortamında bulunduklarını anlatınız.

Cevap:

Fotoğraf 1: Kapalı ve tehlikeli bir ortamda.
Fotoğraf 2: Açık havada eğlenceli ve güzel bir ortamda.
Fotoğraf 3: Sınıfta, kapalı bir oramda.
Fotoğraf 4: Hastanede kapalı bir ortamda.

116. Sayfa

6. ETKİNLİK

a. Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlılarını “Çalışmak” şiirinden bulup altlarındaki kutucuklara yazınız.

Cevap:

b. “Çalışmak” şiirinden aşağıda verilen kelimelerin zıt anlamlılarını bulunuz. Karşılarına yazınız.

Cevap:

 

117. Sayfa

7. ETKİNLİK

“Çalışmak” konulu kelime gruplarından istediklerinizi kullanarak bir olay anlatınız. Anlattığınız olayı noktalı yerlere yazınız.

Cevap:

Arkadaşlarımla birlikte ders çalışırken aklımıza maket bir gemi yapmak geldi.Bu gemiyi yaparken tüm zorluklara göğüs gerdik.Fakat gemi maketini yapınca gönlü rahat şekilde sınıfa getirdik.Diğer arkadaşlarımız ve öğretmenimizden aldığımız tepkiler alnımızın akıyla bu işi bitirdiğimizi gösterdi.

8. ETKİNLİK

“Çalışmak” şiirine eklenebilecek bir dörtlük yazınız.

Cevap:

Çalışmak ibadet gibidir,
Oh ne güzel, oh ne güzel
Çalışmak eve ekmek getirmek
Huzur verir oh ne güzel.

9. ETKİNLİK

Aşağıdaki seçeneklerden size uygun olanı işaretleyerek şiir okuma çalışmanızı değerlendiriniz.

Cevap:



İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*