4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Ünite Küresel Bağlantılar Sayfa 184, 185 Kendimi Değerlendiriyorum Soruları ve Cevapları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Ünite Küresel Bağlantılar Sayfa 184, 185 Kendimi Değerlendiriyorum Soruları ve Cevapları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kimliğim Cevapları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Ünite Küresel Bağlantılar Sayfa 184, 185 Kendimi Değerlendiriyorum Soruları ve Cevapları

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 184 Cevabı

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.

1. (D) Asya dünya üzerindeki kıtalardan biridir.
2. (Y) Taco ( Tako ) ünlü bir Japon yemeğidir.
3. (Y) Dünyanın her yerinde insanlar aynı dili konuşur.
4. (D) İtalya’nın başkenti Roma’dır.
5. (D) Anneler günü dünyada ortak kutlanan özel günlerdendir.
6. (D) Sumo güreşi Japonya’ya özgü bir spordur.
7. (Y) İnsanların yaşadıkları yerdeki hava şartları yaşam biçimlerini etkilemez.
8. (Y) Bulgaristan ülkemize sınırı olan komşu bir ülkelerden değildir.
9. (D) Nevruz Bayramı Türk Cumhuriyetlerinde de kutlanır.
10. (D) Cumhuriyet Bayramı milli bayramlarımızdandır.

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.

1. Tokyo Japonya’nın başkentidir.
2. İnsanların yaşayış biçimleri, dilleri, yemekleri, kıyafetleri kültürlerinin bir parçasıdır.
3. İtalya’dan dünyaya yayılan lezzetlerden biri de pizza dır.
4. İran ülkemize sınırı olan komşu ülkelerden biridir.
5. Türkçe’nin konuşulduğu ülkeler ve ülkemize komşu ülkelerle çeşitli alanlarda işbirliğini geliştirmek TİKAnın yaptığı çalışmalardandır.
6. Köroğlu Türk dilinin konuşulduğu ülkelere ait ortak kültürel öğelerdendir.
7. Avrupa kıtasında yer alan komşularımızla Edirne ilimizin sınırı vardır.

C. Aşağıdaki eşleştirmeleri yapınız.

  • Cevap: 1. İngiltere (3), İtaya (2), Japonya (1)

Aşağıda verilen yemeklerle bu yemeklerin hangi ülkeye ait olduğunu eşleştiriniz.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 185 Cevabı

Ülkeler ile başkentlerini eşleştiriniz.

  • Cevap: 2. Meksika (3), İtalya (4), Japonya (1), İngiltere (2)

D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Dünya üzerinde büyük kara parçaları vardır. Bunlar Asya, Avrupa, Afrika, Amerika, Antartika, Okyanusya isimleri verilmiştir.
Verilen bilgiye göre aşağıdakilerden hangisinden bahsedilmiştir?
A) Ülkelerden
B) Şehirlerden
C) Kıtalardan
D) Denizlerden

  • Cevap: C

2. Kahvaltısıyla ünlüdür. Çay sütle birlikte içilir. Yukarıda verilen bilgiye göre hangi ülkeden bahsedilmektedir?
A) Japonya
B) İngiltere
C) Yunanistan
D) Azerbaycan

  • Cevap: B

3. Aşağıda verilen komşu ülkeler ve sınır kapıları eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
A) Bulgaristan – Kapıkule
B) Yunanistan – Sarp
C) Gürcistan – İpsala
D) Suriye – Habur

  • Cevap: B

4. Aşağıdakilerden hangisi ülkemize komşu olan ülkelerden biri değildir?
A) Özbekistan
B) Yunanistan
C) Suriye
D) İran

  • Cevap: A

5. Konuşulan dil, yemekler, kıyafetler bir ülkenin kültürel özelliklerini yansıtır. Yukarıda verilen bilgiye göre aşağıdakilerden hangisi ülkemiz ile ortak kültürel özelliklere sahip olan bir ülkedir?
A) Azerbaycan
B) Japonya
C) İtalya
D) Meksika

  • Cevap: A

6. Dünyada çok sayıda özel gün kutlanmaktadır. Bunlardan bazıları tüm insanların ortak kutladığı özel günlerdendir. Aşağıdakilerden hangisi tüm insanların ortak kutladığı özel günlerden biridir?
A) Pesah
B) Paskalya
C) Doğum günü
D) Ramazan Bayramı

  • Cevap: C

E. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Ülkemiz hangi kıtalar üzerinde yer almaktadır?

  • Cevap: Asya ve Avrupa

2. Türk Cumhuriyetleri ile hangi yönlerden ortak özelliklerimiz vardır?

  • Cevap: Dil, din, etnik köken, gelenek ve görenekler, büyüklere saygı, kılık kıyafet, yemek alışkanlığı

3. Dünyada insanların kültürlerindeki farklılıkların nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: Örf, adet, gelenek ve görenek olarak dünyada insanlarında farklılık içinde olması söz konusudur. En önemli kültürel farklılıklar dil, din, örf, adet, gelenek ve göreneklerdir. Dinin ahlaki ve hukuki alanları sosyal hayatı doğrudan etkilediği için kültür farklılıklarının da oluşmasına neden olmuştur. Kültür farklılıklarının temelinde dil ve din bulunmaktadır. İnsanların konuştukları dil, din dili olarak kullanılmıştır. Din ise ahlaki ve hukuki olarak ortaya bir takım kurallar koyar. Bu da kültür farklılığına neden olur.

4. İnsanların yemeklerinde, kıyafetlerinde çeşitlilik olmasaydı yaşamları nasıl olurdu? Soğuk ülkelerde ince kıyafetlerle gezilebilir mi?

  • Cevap: İnsanlar sosyal hayatlarında bazı farklılıkları normal kabul ederek yaşamaktadır. İnsanların yaşadıkları coğrafyanın özelliklerine göre alışkanlıkları ve davranışları da değişmektedir. İnsanların yemeklerinde, kıyafetlerinde birçok çeşitlilik mevcuttur. Bunun nedeni coğrafi özelliklerdir.Sıcak iklimlerde sıcak iklim gıda ürünleri bulunmaktadır. Sıcak iklime göre kıyafetler üretilmektedir. Soğuk iklimlerde soğuk iklim gıda ürünleri bulunmaktadır. Soğuk iklime göre kıyafetler üretilmektedir. Coğrafya insan hayatı üzerinde oldukça etkilidir. İnsanın çevreye ve doğaya adapte olmasını kontrol etmektedir. İnsanların yiyecekleri giyecekleri iklim ve coğrafya gereğince gerçekleşmektedir. Bu çeşitlilik olmasaydı tek tip insan profilleri fıtrata aykırı olarak eziyet altında olurdu

5. Ülkemize sınırı olan komşu ülkelerle ticaretin geliştirilmesi için neler yapılabilir? Önerilerinizi yazınız.

  • Cevap: Ülkemizin kara sınırları iki kıta üzerinde bulunmaktadır. Ülkemiz stratejik olarak jeopolitik bir konumda bulunmaktadır. Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili olarak deniz ticaretinin de geliştiği ve önemli limanların bulunduğu bir ülkedir. Ülkemize sınırı olan komşu ülkelerle ticaretin geliştirilmesi için ekonomik kalkınma planları oluşturulmalıdır. Yerli üretim teşvik edilmeli ve doğal kaynaklar yer altı ve yer üstü olarak işleme teknolojisine açılmalıdır. Komşu ülkelerle ticaretin geliştirilmesi için komşu ülkelerle siyasi ve sosyal ilişkiler kurulması gerekir. sosyal ve kültürel ilişkilerin kurulması ekonomik ve turistik gelişmelerin de yaşanmasına da neden olur.


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*