8. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı 

8. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı 

RÖPORTAJ YAPALIM

Çevrenizde hacca gitmiş olan birine aşağıdaki soruları sorup cevaplarını not ediniz.

1. Hacca kaç yaşında gittiniz?

  • Cevap: 50 yaşında gittim.

2. Hacca gitmeden önce ne gibi hazırlıklar yaptınız?

  • Cevap: Hac ile ayetleri ezberledim ayetlerin tefsirini okudum 4 Mezbehe göre fıkıh bilgilerini öğrendim orda lazım olabilecek eşyalar elbiseler hazırladım.

3. Kâbe’yi ilk gördüğünüzde neler hissettiniz?

  • Cevap: İçime büyük bir huzur doğdu çok mutlu oldum.

4. Hac ibadetini yerine getirirken neler yaptınız?

  • Cevap: Say yapma tavaf ihrama girme kurban kesmek gibi şeyler.

5. Farklı ülkelerden hac yapmak için gelen Müslümanlarla tanışma imkânınız oldu mu?

  • Cevap: Arapça bildiğim için Arapça bilen tüm hacılarla tanıştım.

6. Hacdan döneceğiniz an neler hissetiniz?

  • Cevap: Bu önemli vazifeyi yerine getirdiğim için çok mutluydum ve bu mutlulukla hacdan döndüm.

7. Hac ibadetini yerine getirdikten sonra davranışlarınızda ne gibi değişiklikler oldu?

  • Cevap: Davranışlarımın çoğunda olumlu anlamda değişiklikler oldu.

8. Hac ibadetini yapmak isteyenlere bir öneriniz olur mu?

  • Cevap: Allah tüm Müslümanlara hacca gitmeyi nasip etsin.


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*